Com afegir notes als vídeos?

Tags: 

En aquesta entrada parlarem d'algunes eines útils per afegir notes als vídeos mentre els visualitzem. La majoria d'editors de vídeo donen suport a diferents mètodes d'anotació. Les tres aplicacions que us proposem tot seguit són especialment senzilles d'utilitzar. El que us permetran és prendre notes i afegir comentaris sobre els vídeos. Els estudiants les poden fer servir per enriquir i il·lustrar el contingut d'un vídeo, però també poden ser útils per facilitar l'estudi del material que s'està visualitzant. Les dues primeres propostes són aplicacions web i la tercera es tracta d d'una eina pensada per a dispositius mòbils amb sistema operatiu iOS. Anem a veure-les:

VideoNot.es

Aquesta és una de les eines d'aquest estil més senzilla d'utilitzar i completa. Facilita prendre notes directament sobre vídeos que podem trobar en diferents plataformes com ara YouTube, Khan Academy, Vimeo i Coursera. Totes les notes que aneu prenent se sincronitzen automàticament amb el vídeo i amb un sol clic sobre elles, l'usuari és redirigit al punt del vídeo on es troba exactament inserida la nota. VideoNotes s'integra també perfectament amb Google Drive, de manera que podeu guardar els vídeos amb les notes incorporades al vostre espai d'allotjament.

YouTube Video Editor 

Aquesta altra eina d'anotacions la proporciona el propi editor de vídeo de YouTube. Per això, resulta una aplicació de molt ràpid accés. Ofereix la possibilitat d'escollir entre diferents tipus d'anotacions: bafarades, destacats, notes, títols i etiquetes. Les anotacions les podeu afegir directament des de la barra d'opcions del vostre canal de YouTube. 

Write On Video

L'última eina que presentem que permet fer anotacions, no només ho deixa fer sobre vídeos sinó també sobre fotografies. A més, ens permet jugar una mica amb el vídeo i les pròpies notes a través de la creació de petites animacions. Amb aquesta aplicació podreu combinar fotos i vídeos per generar presentacions més originals. També ofereix múltiples i divertides opcions per animar els diversos materials combinats: s'hi poden incorporar dibuixos a mà alçada, caixes de text, etiquetes, emoticones, àudio i clips de so predefinits. Write On Video ordena automàticament a mode d'storyboard cada frame que conté notes incorporades. D'aquesta manera, podreu també afegir comentaris i informacions al costat de cada captura. Tot el text que s'afegeix a l'storyboard és susceptible de ser editat en qualsevol programa o aplicació de lectura.

Valoració de l'article: 
No votes yet
Total votes: 0
Twitter icon
Instagram icon
YouTube icon
Mini logo CC

Copyright 2014 Attribution-NonCommercial-ShareAlike
Icons made by Freepik from www.flaticon.com is licensed
by CC BY 3.0

 

Mini logo UB CRAI-Unitat de Docència Arrow