Com crear el formulari online perfecte

El formulari es una eina indispensable per a recaptar informacions i opinions de les persones. D'eines per a crear formularis online, n'hi ha moltes però en general no són molt conegudes. La principal i que tothom usa és la de google forms, però avui en coneixerem algunes de noves. La majoria d'aquests serveis, això sí, compten amb plans de pagament i solen limitar bastant les característiques dels comptes gratuïts. En tot cas, un compte bàsic pot ser suficient per a un formulari senzill per a ús personal.

Typeform

Una eina que s'ha fet molt popular és Typeform, i la seva fama es deu a la seva forma "diferent" de plantejar els formularis en línia. De fet, segons el seu eslògan, el que fas amb Typeform no són forms ( "formularis"), sinó typeforms. En lloc de presentar-te tots els camps de cop, o com a molt, en diverses seccions, Typeform et porta a través del formulari gairebé com si fos una conversa, en una interfície de disseny modern i pensada pel mòbil.

typeform

Pot no ser adequat per a certs tipus de projectes, però tenint en compte que Typeform permet usar elements multimèdia, amb aquesta eina li pots donar un pas més enllà als formularis tradicionals i fer alguna cosa més original. Si vols veure-ho en acció, pots fer-ho mirant aquests exemples:

https://www.typeform.com/examples/

Formsite

Per aquells que busquen unes eines per a crear formularis online amb una àmplia  selecció d'opcions i funcions, el Formsite es una excel·lent alternativa. 

fromsite

Els formularis creats amb aquesta eina poden tenir fins a 40 tipus de preguntes diferents i a més són compatibles amb els dispositius mòbils.

Amb el programa Formsite pots triar entre més de 100 plantilles de disseny, i després adaptar-la totalment al disseny de la pàgina on anirà integrat. Amb elles és possible crear formularis de registre, per a campanyes de màrqueting, comandes en línia i altres funcions.

Wufoo

Ets dels que busquen facilitat a l'hora de fer anar aquests programes? El Wufoo pot ser la teva solució.

Aquesta eina de creació de formularis disposa d'un editor de disseny molt intuïtiu i molt fàcil d'usar, que li treu tot el ferro de la pesada tasca de crear formularis (incloent més de 300 plantilles preparades per fer-les servir).

wufo

Un altre punt interessant de Wufoo són els informes que genera amb les dades recollides a través del formulari, amb taules i gràfics molt visuals que permeten revisar i interpretar les dades de forma molt més còmoda que en un full d'Excel.

Valoració de l'article: 
No votes yet
Total votes: 0
Twitter icon
Facebook icon
Google+ icon
SlideShare icon
YouTube icon
Mini logo CC

Copyright 2014 Attribution-NonCommercial-ShareAlike
Icons made by Freepik from www.flaticon.com is licensed
by CC BY 3.0

 

Mini logo UB CRAI-Unitat de Docència Arrow