El futur (no molt llunyà), la realitat augmentada a classe

realitat virtual

La realitat augmentada en el sector de l'educació està creixent, i mentre ho fa, és important considerar-la com una eina que pot ser aprofitada a l'aula. Mentre la realitat augmentada es centra principalment en la indústria del joc (de moment), les estadístiques mostren que els productes de valor de la realitat augmentada és un 33% més alt que els productes no-realitat augmentada i que els estudiants es mostren molt diposats a usar aquesta eina per les classes i la valoren molt positivament.

 

Com integrem la realitat augmentada a l'aula?

La millor manera d'integrar la realitat augmentada a l'aula és usant els marcadors. Aquests serveixen com a disparadors per mostrar el contingut de l'imatge virtual sobre la superfície. Hi ha una gran varietat d'aplicacions que fan que aquest procés sigui molt fàcil, i es pot assegurar que la imatge virtual està directament relacionada amb el contingut de la lliçó. Dues de les aplicacions més populars són Aurasma i Layar; totes dues treballen en els dispositius IOS i Android, i no requereixen més que un compte establert.

aurasma

Per què usar realitat augmentada en l'educació?

La realitat augmentada pot fer algunes classes encara més informatives. Molts museus i llocs històrics han afegit característiques de RA a les seves exposicions per tal d'atraure una població que depèn de la tecnologia de la informació. Els estudiants poden obtenir més informació a través de les seves pantalles i personalitzar les seves experiències. 
 
Per tant, és necessari que la realitat augmentada s'incorpori de manera efectiva en l'educació ja que es necessita empènyer els estudiants a explorar, i  l'exploració es tradueix en aprendre. Els educadors han de veure la realitat augmentada com una manera d'ampliar els horitzons dels seus estudiants. En portar l'educació a la realitat, tant els estudiants com els professors poden interactuar amb el contingut d'una forma més lúdica.
 
Valoració de l'article: 
No votes yet
Total votes: 0
Twitter icon
Instagram icon
YouTube icon
Mini logo CC

Copyright 2014 Attribution-NonCommercial-ShareAlike
Icons made by Freepik from www.flaticon.com is licensed
by CC BY 3.0

 

Mini logo UB CRAI-Unitat de Docència Arrow