Aplicacions per veure, crear i editar documents des del mòbil

Crear, editar o enviar documents són tasques que poden practicar-se en qualsevol part i, avui dia, molt més gràcies a smartphones i tauletes.

Cal admetre-ho, tenir programes d'ofimàtica al telèfon pot lliurar-nos de preocupació en qualsevol moment i ofereixen més funcions que solen interessar fer des del dispositiu mòbil.

¿Quines són les millors aplicacions per prendre notes o tenir accés a documents independentment d'on et trobis?

 

Kingsoft Office

Kingsoft Office és una aplicació que posa a les teves mans totes les funcions d'una suite de Microsoft Office, sense la necessitat de comprar un Windows Phone. Kingsoft Office et permet crear arxius de Word, PowerPoint, PDF, Excel i memos, amb totes les característiques que s'esperarien d'un client de Office. Els arxius es poden guardar, compartir o pujar al núvol ràpidament.

DroidEdit

Encara que és bastant senzill, inclou opcions de personalització com a colors i temes, només en Android. Una de les seves característiques diferenciadores és que permet desfer canvis sense límit. Té dreceres de teclat i permet previsualizar arxius HTML en el navegador.

Jota

És un editor simple amb una gran quantitat de gestos que una vegada apresos et faran més fàcil i senzill el treballar amb l'aplicació i que disposa d'una gran varietat d'eines d'escriptura, com buscar paraules, substituir paraules, comptador de paraules, autoguardar, etc.

 

OfficeSuite Pro 8

Permet visualitzar, modificar i crear, editar i compartir documents de text en formats DOC, DOCX, DOCM, RTF, TXT i LOG, fulles de càlculs XLS, XLSX, CSV i XLSM i presentacions PPT, PPTX, PPS, PPSX, PPTM i PPSM. La majoria de les funcions habituals es troben disponibles en la versió gratuïta i hi ha una altra amb cost i funcions completes.

Paper

Per dibuixar i escriure amb traços realistes. Totes les idees poden capturar-se com a esbossos, diagrames, il·lustracions, notes o dibuixos, i després compartir-se en Tumblr, per email o a les xarxes socials. Compatible amb dispositius iOS, la seva descàrrega és gratuïta encara que es poden adquirir eines addicionals des de dins de la app.

Power PDF

Per crear, modificar i veure documents PDF en el teu iPad o iPhone. Ho fa des de múltiples tipus d'arxiu incloent DOC, XLS, PPT, TXT, RTF, XML, HTML i tot tipus d'arxius de text. A més, converteix fotos, escaneja utilitzant la càmera, divideix documents, elimina pàgina.

Dropbox

Dropbox és un servei gratuit que et permet emmagatzemar arxius per Internet i accedir-hi per mitjà de qualsevol aparell que connectis al teu compte. Pots fer còpies de seguretat dels teus arxius i guardar-los amb seguretat per Internet. També ens permet l'edició d'arxius i documents de text a través d'una integració amb Microsoft Office. Tot es realitza de forma completament online i d'una forma tan senzilla com obrint el respectiu arxiu des de la interfície de Dropbox, que ens permetrà disposar d'un complet editor per a cada fitxer.

 

iMindMap HD

iMindMap HD és el teu espai sense límit per treballar amb pluja d'idees, prendre notes durant les teves reunions o a classe, organitzar tasques, planificar esdeveniments, crear presentacions, impactar a la teva audiència i molt més. iMindMap HD conté característiques intuïtives i que estalvien temps per alleujar la càrrega del nostre horari. La descàrrega també és gratiuita, tant en dispositius iOS com Android.

Google Docs

És un processador de Textos, bastant simple d'utilitzar; podria dir-se que l'aplicació de documents és l'equivalent de Microsoft Word. Amb aquesta aplicació online, podem donar format als textos, inserir imatges, taules de contingut, índex. Una altra de les funcions interessants que té l'aplicació és que una vegada realitzat el treball que ens interessa, podem exportar-ho a diversos tipus de formats diferents: .doc, .pdf, .rtf, .odt, .epub, .txt, etc.

 

Notability

L'aplicació compta amb una excel·lent interfície plena d'eines per escriure, dibuixar, anotar arxius PDF, crear formes, ressaltar, moure objectes, agregar àudio, integrar fotos i clips web i molt més. Pots triar entre diversos estils de paper de colors, compartir les teves notes amb gairebé tots els serveis principals i imprimir-les, a més d'importar-les des de Dropbox, Google Drive, Box o un servei WebDAV.

Penultimate

Sense dubte, una de les millors aplicacions, la millor per a molts. El seu disseny és net, les seves opcions molt clares i moltes són les seves possibilitats. La seva col·laboració amb Adonit i amb Evernote fa d'aquesta una de les aplicacions més completes, a l'hora d'arxivar i buscar les nostres notes i a l'hora de crear una simbiosi perfecta entre l'aplicació i el stylus.

La aplicació és gratuïta però si volem quaderns especials, com el de música, de disseny o fins i tot de jocs, haurem de pagar-los a banda, això sí, a un preu més que ajustat.

WPS Office

A diferència de les aplicacions de Google que van per separat, WPS és una suite ofimàtica completa. Amb ella podem crear i editar documents de Office i a més converteix qualsevol document en arxiu PDF. També admet el xifrat de documents i permet compartir directament en aplicacions de missatgeria instantània.

Apple Pages

Aquesta app per iOS és un processador de text amb totes les eines necessàries per crear documents, que també permet treballar en ordinadors Mac o amb usuaris de Word. Disposa de múltiples eines per a la personalització dels textos, creació de gràfics i il·lustracions… fins i tot es pot activar la càmera de fotos per inserir una imatge i treballar sobre ella.

 

Valoració de l'article: 
No votes yet
Total votes: 0
Twitter icon
Facebook icon
Google+ icon
SlideShare icon
YouTube icon
Mini logo CC

Copyright 2014 Attribution-NonCommercial-ShareAlike
Icons made by Freepik from www.flaticon.com is licensed
by CC BY 3.0

 

Mini logo UB CRAI-Unitat de Docència Arrow