Recopilació d’Apps en català III: viatges i turisme d’hivern

El present article forma part d'una sèrie d'entrades al bloc del CRAI que estaran dedicades exclusivament a la presentació d'Apps lliures de cost dissenyades originalment en llengua catalana, o que entre les seves opcions d'idioma es troba el català. En aquesta ocasió recopilem tres aplicacions dedicades a persones i famílies que els agrada organitzar escapades per Catalunya i, d’aquesta manera, gaudir el temps d’hivern comptant amb informació actualitzada sobre rutes i llocs d’interès esportiu i turístic.

En primer lloc, presentem l’App Catalunya Offline (imatge 1), desenvolupada per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya amb la intenció de reunir en un mateix mapa la totalitat del panorama topogràfic de Catalunya. El receptor modèlic d’aquesta eina són els i les excursionistes que, en descarregar la cartografia, podrà projectar les rutes que volen recórrer, geolocalitzant la seva posició al mapa, marcant les coordenades dels punts escollits, gravar itineraris i compartir-los amb amics i altres senderistes.

La totalitat del territori català es troba seccionat en 77 mapes que es poden descarregar al dispositiu mòbil (imatge 2). D’aquesta manera, la planificació de les rutes i els punts topogràfics marcats estaran disponibles sense cobertura d’Internet als indrets on no hi arriba. Així, en triar-ne un, l’App automàticament ofereix l’opció de descàrrega (imatge 3).

L’App Senderisme i Teca (imatge 4) és altre recurs pels apassionats del trekking. Tal com l’aplicació de l’Institut Cartogràfic, tota la planificació dels senders que es volen visitar és possible revisar-la sense necessitat de connexió a Internet.

Hi ha un quiosc on s’han reunit els llocs d’interès que han de ser incloses a la llibreria per poder manipular els mapes (imatges 5 i 6).

Un cop triada la zona d’interès, es mostrarà el detall dels senders que la conformen (imatges 7 i 8). Hi podem trobar mapes d’Andorra, Bellmunt, Puigsacalm, Cadí-Moixeró, Catalunya Nord, Cerdanya, Garrotxa, Guilleries i Collsacabra, Albera i Cap de Creus, Montseny, Ull de Ter i Núria, Pedraforca, serra Cavallera, vall de Camprodon, d’entre altres.

Finalment presentem Skitude (imatge 9), l’aplicació mòbil imprescindible pels amants de la neu. Es tracta d’un recurs molt exhaustiu i actualitzat de més de 2500 estacions d’esquí arreu del món, incloent-hi les pistes més importants de Catalunya. A la banda blava inferio  de la imatge 10, esquiadors i snowboarders comptaran amb informació en temps real per controlar els seus descensos, com també podran revisar i compartir estadístiques: nombre de baixades, distància esquiada, desnivells, velocitats, etc.     

Els usuaris també podran controlar l’activitat pròpia i la d’altres (imatge 11), establint connexions amb altres aficionats i professionals del món de l’esport de neu apuntant-se als reptes, optant per ser part dels rànquings de la mateixa App i fins i tot guanyar algun premi. A la pestanya Estacions (imatge 12) es mostren els centres d’esquí més propers respecte del punt de geolocalització de l’usuari cercador. Així, és possible accedir a informació específica sobre el clima i les consistències de la pols de neu, factor de vital importància a l'hora de decidir qüestions relatives al equipament del descens.

 

 

Valoració de l'article: 
No votes yet
Total votes: 0
Twitter icon
Facebook icon
Google+ icon
SlideShare icon
YouTube icon
Mini logo CC

Copyright 2014 Attribution-NonCommercial-ShareAlike
Icons made by Freepik from www.flaticon.com is licensed
by CC BY 3.0

 

Mini logo UB CRAI-Unitat de Docència Arrow