Materials Docents en Xarxa

Hola molt bon dia!

Des de l'equip del CRAI UB avui us presentem una eina molt útil en la recerca de treballs, apunts, articles i tota mena de recursos acadèmics universitaris: el MDX (Materials Docents en Xarxa). Segons la seva web: "és un repositori cooperatiu que conté materials i recursos digitals resultants de l'activitat docent que es porta a terme a les universitats membres. La finalitat d'MDX és augmentar la visibilitat i la difusió de la producció docent de les institucions participants, tot contribuint a la innovació educativa, d'una banda, i a l'accés lliure al coneixement, de l'altra".

Es tracta d'un banc de recursos d'elaboració pròpia molt complet (més de 800 documents), que permet una recerca molt individualitzada de continguts i esta disponible en català, castellà i anglès. L'accés es lliure i no cal registrar-se, tot i que el registre es molt fàcil, gratuït i dona la possibilitat de se subscriure’s a col·leccions per rebre actualitzacions per correu electrònic sobre elements nous.

Els seus objectius son:

  • Facilitar la gestió dels materials i els objectes docents produïts a les universitats, tot integrant-los i organitzant-los en un servidor comú
  • Oferir al personal acadèmic de les universitats participants un servidor de recursos per a l'arxivament dels materials docents que produeixen i per a la seva reutilització posterior
  • Proporcionar un accés senzill, ràpid i permanent a la producció docent de les institucions membres.
  • Afegir valor als materials aplegats amb elements com ara l'adreça permanent, les citacions normalitzades o les estadístiques de consulta.
  • Establir i aplicar mecanismes de preservació per tal d'assegurar la perdurabilitat dels materials.
  • Potenciar la publicació i l'edició de la producció docent en suport electrònic

En aquest repositori participen la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat de Girona (UdG), la Universitat de Lleida (UdL), la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat de Vic (UVIC) i la Universitat Jaume I (UJI). MDX és un projecte de les universitats participants i el Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

Enllaç a la web: https://www.mdx.cat/

Valoració de l'article: 
No votes yet
Total votes: 0
Twitter icon
Facebook icon
Google+ icon
SlideShare icon
YouTube icon
Mini logo CC

Copyright 2014 Attribution-NonCommercial-ShareAlike
Icons made by Freepik from www.flaticon.com is licensed
by CC BY 3.0

 

Mini logo UB CRAI-Unitat de Docència Arrow