6 Recursos per a crear núvols de paraules

 

Els núvols de paraules són un recurs gràfic que proporciona una manera més lúdica d'agrupar mots afins a un concepte o tema. Poden ser útils per donar vida a dissenys imprimibles o estampables, també poden ser un pràctic recurs per incloure a publicacions en blogs o xarxes socials i fins i tot, poden constituir un recurs didàctic per fer que els estudiants pensin i afrontin de manera creativa sobre qualsevol tema.

Des del Crai presentem sis aplicacions on-line concretes, amb les quals pots experimentar gràficament amb mots i text.

 

WordClouds

El recurs en concret és una de les aplicacions més completes que podràs trobar amb aquesta finalitat. És gratuïta, no requereix registre previ per al seu ús i compta amb una gran varietat d'eines de personalització i exportació.

Pots afegir paraules incrustant-les en un formulari i assenyalant-ne l’URL d'origen o bé carregant directament el text en un document. Pots canviar formes, tipografies i colors i, a més, exportar les teves creacions a PNG, JPG, SVG i PDF.

 

 

Word Cloud Generator

Amb aquesta plataforma únicament cal afegir una selecció de paraules o un fragment de text al formulari que apareix a la interfície de la pàgina, perquè automàticament es generi un acolorit núvol. Pots seleccionar l’opció de personalitzar la tipografia, l’orientació del text, i la quantitat de paraules que puguin donar forma a la teva il·lustració.

Els colors no es poden personalitzar, però l'exportació de les pròpies creacions es realitza en format SVG. Aquesta opció fa que sigui possible treballar el document amb alguna eina de disseny gràfic, i d’aquesta manera generar un producte amb més particularitats.

 

 

TagCrowd

Aquesta eina aparentment senzilla, ofereix diferents maneres d’abordar-la. Pots escriure el text (a partir del qual vols treure les paraules) en un formulari, carregar un arxiu de text i fins i tot, obtenir les paraules des d'un URL. Alhora, s’hi inclouen tota una sèrie de filtres per personalitzar les paraules que s’hi afegeixin.

No permet modificar l'aparença del núvol de paraules generada, però compta amb múltiples canals d'exportació, incloent-hi la generació de documents PDF i codis HTML.

 

 

 

WordItOut

En aquesta altra eina, de manera similar a les opcions anteriors, mitjançant un formulari pots afegir un fragment de text amb les paraules que vulguis fer servir per construir el propi núvol. WordItOut permet personalitzar el tipus de lletra, els colors i la distribució de les paraules, però no la seva forma, i composició la qual sempre serà aleatòria.

Pots treballar amb aquesta eina gratuïta sense registre previ, però per guardar una còpia de la teva creació, cal indicar una adreça de correu electrònic per a rebre-la.

 

Word Cloud Maker

Aquesta eina, senzilla d’utilitzar i gratuïta, presenta múltiples funcions de personalització que permeten crear amb facilitat núvols de paraules. Alhora, ofereix l’opció descarregar les peces gràfiques generades en múltiples formats com svg, png, jpg, jpeg, pdf...

Per donar forma a la teva creació, pots pujar una imatge (idealment 1 il·lustració), per després indicar quines paraules vols que s'afegeixin el patró seleccionat.

 

Abcya!

Aquesta aplicació web, d’aparença més amigable, està destinada més concretament a un públic infantil. Mitjançant l'ingrés d'una sèrie de paraules en un formulari inicial, es genera de forma automàtica i aleatòria un núvol de paraules, que personalitzar canviant els colors, tipografia i la disposició d’aquestes.

Si vols conservar una còpia editable del teu treball, pots registrar-te amb un compte gratuït, que et permet guardar fins a tres projectes realitzats, i per exportar les creacions personals, se t’ofereix l’opció descarregar-les en format PNG.

 

Enriqueix la teva pròxima presentació, publicació o activitat amb aquests fantàstics recursos. Genera núvols de paraules i fes créixer la teva creativitat!

 

Podeu trobar més informació sobre aquest article aquí.

#somcrai

Valoració de l'article: 
No votes yet
Total votes: 0
Twitter icon
Instagram icon
YouTube icon
Mini logo CC

Copyright 2014 Attribution-NonCommercial-ShareAlike
Icons made by Freepik from www.flaticon.com is licensed
by CC BY 3.0

 

Mini logo UB CRAI-Unitat de Docència Arrow