10 consells per millorar les vídeotrucades professionals

Tenir cura de la il·luminació i la postura, mantenir una bona presència i les bones formes... És fàcil millorar les nostres trucades de feina; només hem de tenir en compte alguns detalls i seguir aquests 10 consells, útils ara (durant la pandèmia), però també ho seran després.

Les vídeotrucades s'han convertit en la nostra sala de reunions habitual en temps de COVID-19, no només per comunicar qüestions importants, sinó per a no perdre el contacte amb els nostres companys de feina, de classe... En definitiva, la tecnologia s'ha convertit en un agent imprescindible durant la nostra jornada laboral arran de la pandèmia. Precisament per això, és comú que no tothom estigui familiaritzat amb aquesta nova forma de comunicació. Si es el vostre cas, aquí trobareu alguns consells que ofereixen els experts en la matèria per a què les vostres vídeotrucades guanyen professionalitat.

"Encén la càmera quan puguis per tal de no perdre la comunicació no verbal amb els teus companys d'equip i evitar la sensació d'aïllament i la disminució del sentiment de pertinença", recomanen des del grup tecnològic i digital Vector ITC.

 

1. La il·luminació, fundamental.

El més recomanable és que sigui natural, suau i que el seu focus se situi davant nostre, és a dir, darrere de la càmera. Ha de procurar evitar una il·luminació zenital, doncs produeix ombres que no afaveiren les nostres faccions facials.

Una videoconferència no és una trucada de telèfon: hem de tenir cura i prestar atenció al nostre llenguatge no verbal.
 

2. El secret d'un bon pla

La càmera no ha d'estar ni massa alta ni massa baixa: en el pla ha d'entrar una mica d'aire per sobre del vostre cap i la part superior de les espatlles. Per ajustar l'enquadrament, podeu utilitzar llibres per a col·locar el portàtil o la pantalla de l'ordinador a l'alçada adequada.
 

3. Vigileu el pijama!

Sabem què, durant els passats dies de quarentena, costava no estar tot el dia en pijama o roba d'esport, però durant les hores en les que teletreballem hem de procurar olvidar-nos d'ells i optar per una roba còmoda, però presentable: camises i jerseis són ideals per aquest tipus d'activitats. Ah, i és important que també paris atenció als pantalons, mai saps quan hauràs d'aixecar-te!
 

4. Cuida el fons

Seria idel que la nostra cara, durant una videoconferència, quedés emmarcada per un fons neutre i el més net possible. Abans de començar la vídeotrucada, hem de dedicar uns instants a tenir cura del que hi ha darrera nostre. Si creiem que hi ha res inadequat, ho haurem de retir, doncs ens estaran observant els nostres companys de feina!
 

5. Redueix les distraccions

De ben segur que, durant les setmanes de teletreball obligatori, ja hem vist de tot: nens que criden i es barallen al fons, gossos que burden, gats que es passejen per sobre del teclat... En fi, tot un món d'"intrusos". El més adient en aquests casos és poder-te tancar, a soles, en una habitació per tal de poder realitzar les vídeotrucades sense que ningú ens molesti, però sabem que no sempre és possible. En aquest cas, intentem tenir darrere una pared per tal que no aparegui ningú de fons. També és important evitar les pròpies distraccions, "evita tenir moltes pestanyes obertes durant les reunions virtuals i, en la mesura del possible, tracteu de tenir silenciat el micròfon quan no estigueu parlant" diuen des de Vector ITC.
 

6. Adopta la postura correcta

Recorda que una videoconferència no és una trucada de telèfon: hem de prestar atenció al nostre llenguatge no verbal. Per tant, haurem de mantenir l'esquena recta i no descuidar la nostra postura. Del contrari, pot donar la sensació de què no ens està interessant la reunió. Si voleu saber més sobre la importància del llenguatge no verbal dins de l'àmbit professional, feu un cop d'ull a aquesta xerrada TED d'Amy Cuddy, una psicòloga social i professora de Harvard:

 

7. Encoratja't!

Amy Cuddy ha centrat les seves investigacions en el que denomina postures de poder. Segons els seus estudis, permanèixer dos minuts en una postura poderosa fa que els nivells de cortisol -l'hormona del estrès- es redueixin i s'incrementin els de la testosterona -l'hormona que ens fa reaccionar davant l'estrès-. Al següent vídeo, podreu veure a Amy Cuddy ensenyant-nos quina és la Power Pose.


8. Mantenir el contacte visual

És una regla d'or a qualsevol conversació cara a cara i hauria de ser-ho també quan realitzem una conferència: ofereix confiança, proximitat i interés. Per a conseguir-ho, hem de mantenir la mirada en la nostra webcam. Sabem que és difícil seguir aquest consell quan la càmera està en un lloc i la persona que ens parla es troba en una finestra situada més avall; la solució? posa un post-it o alguna cosa de color cridaner a sobre de la càmera i així no t'oblidaràs.
 

9. Mantenir sempre les bones formes

Si durant una reunió presencial mai treuríem el mòbil per a consultar les nostres xarxes socials o contestar un missatge de WhatsApp, no ho hem de fer tampoc durant una vídeotrucada de feina. De fet, no hem d'aprofitar per fer altres coses mentres els nostres companys estan parlant, a menys que sigui necessari per a la reunió que s'està duent a terme. I, per suposat, hem de ser puntuals a l'hora de connectar-nos. 
 

10. Organització, si us plau

Tan important com silenciar el micròfon quan no estem parlant (i això és molt important) és organitzar la reunió i parlar per torns. Del contrari, correm el risc de què hi hagi interrupcions, unes poques persones acaparin la conversa o que parlem totes a la vegada. a vez. ¡Así no hay quien se entienda!

 

La font d'aquest article és: https://www.womennow.es/es/noticia/10-trucos-mejorar-videollamadas-teletrabajo-cuarentena-coronavirus/

Valoració de l'article: 
No votes yet
Total votes: 0
Twitter icon
Instagram icon
YouTube icon
Mini logo CC

Copyright 2014 Attribution-NonCommercial-ShareAlike
Icons made by Freepik from www.flaticon.com is licensed
by CC BY 3.0

 

Mini logo UB CRAI-Unitat de Docència Arrow